Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Dino napisał:
Wieszcz napisał:
... Może się bowiem okazać że prościej i taniej będzie wybrać się na egzamin na fagbrew niż przebrnąć biurokrację.

...

Witam
   Moim zdaniem nie ma sensu dla Ciebie zdobywanie fagbrev. Lepiej kontynuuj proces uznawania polskiego dyplomu. Zapewne potrwa to krócej i zostaniesz nadal mistrzem, a nie z powrotem czeladnikiem.
   Można dostać fagbrev jako ekstern (tutaj: privatist) zdając egzamin teoretyczny (teoriprøve - w moim przypadku - pięciogodzinny) oraz egzamin praktyczny (fagprøve - w moim zawodzie - trzydniowy). Musisz jedynie zapisać się na egzamin i udokumentować wymaganą w danym zawodzie liczbę przepracowanych lat oraz uzgodnić z pracodawcą możliwość odbycia fagprøve w miejscu pracy (w trakcie egzaminu otrzymujesz normalne wynagrodzenie). Trwa to od pół roku do... W moim przypadku ponad rok. Ja całą biurokrację scedowałem na swojego szefa, ograniczając się jedynie do dostarczenia odpowiednich dokumentów, wypełnienia kilku formularzy i oczywiście do zaliczenia obu egzaminów .

a jaki to zawód jesli możesz zdradzić ,może być pw

chodziło mi o ten czas ,który podajesz na swoim przykładzie ,nie ma to nic wspólnego z forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
NEXT napisał:
Dino napisał:
...

Niech zostanie jak jest, nie ma to znaczenia dla forum .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
NEXT napisał:
Dino napisał:
Wieszcz napisał:
... Może się bowiem okazać że prościej i taniej będzie wybrać się na egzamin na fagbrew niż przebrnąć biurokrację.

...

Witam
   Moim zdaniem nie ma sensu dla Ciebie zdobywanie fagbrev. Lepiej kontynuuj proces uznawania polskiego dyplomu. Zapewne potrwa to krócej i zostaniesz nadal mistrzem, a nie z powrotem czeladnikiem.
   Można dostać fagbrev jako ekstern (tutaj: privatist) zdając egzamin teoretyczny (teoriprøve - w moim przypadku - pięciogodzinny) oraz egzamin praktyczny (fagprøve - w moim zawodzie - trzydniowy). Musisz jedynie zapisać się na egzamin i udokumentować wymaganą w danym zawodzie liczbę przepracowanych lat oraz uzgodnić z pracodawcą możliwość odbycia fagprøve w miejscu pracy (w trakcie egzaminu otrzymujesz normalne wynagrodzenie). Trwa to od pół roku do... W moim przypadku ponad rok. Ja całą biurokrację scedowałem na swojego szefa, ograniczając się jedynie do dostarczenia odpowiednich dokumentów, wypełnienia kilku formularzy i oczywiście do zaliczenia obu egzaminów .

chodziło mi o ten czas ,który podajesz na swoim przykładzie ,nie ma to nic wspólnego z forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
NEXT napisał:
...

Noo... teraz wszystko jasne. Najkrótszy czas wyliczyłem od chwili zapisania się na egzamin teoretyczny, zdania go, otrzymania wyników, zapisania się na egz. praktyczny i zdania go (data otrzymania fagbrev liczy się od dnia zaliczenia fagprøve). Czy w praktyce da się tak szybko, tego nawet bóg nie wie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
M G
(Wieszcz)
Wiking
Dzięki za informację.

Będę na razie próbował z dyplomem który już mam w garści.

No i trzymam kciuki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok